PPPoE of Point-to -point protocol over ethernet is een manier van verbinden binnen ons bekabelde of draadloze Wifibri netwerk.

Kortweg, het zorgt ervoor dat je slechts één maal jouw wifibri account gegevens moet invoeren in jouw PPPoE compatibele toestel en dan doet jouw toestel de rest automatisch.

Hoe begin je er aan

Vooraleer je überhaupt kan verbinden met onze PPPoE server moet je er zeker van zijn dat jouw toestel compatibel is met PPPoE, Dit kun je nakijken in de handleiding of via een zoekmachine op het internet.

Als je zeker bent hoe je jouw toestel met PPPoE verbind, kun je gewoon jouw gegevens invullen, en zou je meteen moeten verbinden. waarna je zonder problemen op internet zou moeten kunnen.

Vereisten van het Wifibri PPPoE netwerk

Er zijn enkele vereisten aan het netwerk, deze zijn:

  • zoals eerder vermeld een compatibel PPPoE toestel,
  • Wifibri bekabeld netwerk dient aanwezig te zijn voor een bekabelde verbinding.
  • Wifibri public dient aanwezig te zijn voor een draadloze verbinding

Voorbeeld configuraties

wij hebben reeds enkele compatibele toestellen uitgezocht deze kun je hier terug vinden. Indien je er op klikt, dan kom je bij de voorbeeld configuraties terecht:

Technische gegevens PPPoE Netwerk

graag geef ik jullie nog de technische specificaties mee, deze zijn:

  • Download snelheid PPPoE: Max 25 Mbps
  • Upload snelheid PPPoE: Site afhankelijk
  • aantal verbindingen: 1 per bekabeld aftak punt

Bij problemen

Let wel op! Hier kan de Wifibri helpdesk u geen support op geven indien het probleem gerelateerd is aan de configuratie op het toestel, gelieve hiervoor de nodige documentatie op te zoeken op forums, leverancier, producent,… Indien de problemen gerelateerd zijn aan de toevoer, of als u er zeker van bent dat alles corect geinstalleerd is maar nog steeds niet kan verbinden , dan kan u de helpdesk contacteren op de gekende kanalen.