Toestellen zoals Computers, Tablets, smartphones kunnen zich probleemloos aanmelden op onze netwerken. Echter is dit met een groot deel van de toestellen niet zo, dit omdat ze de mogelijkheid missen om de login pagina te tonen of te verbinden via WPA2 Enterpise protocol. Toch hebben we een mogelijkheid om ook deze toestellen van internet te voorzien.


Welke toestellen komen in aanmerking
  • Streaming toestellen zoals Chromecast, AppleTV
  • Smart speakers zoals Sonos, Alexa, Apple Home pod
  • Game consoles zoals Playstaion, Nintendo switch, Xbox
  • IoT toestellen zoals Raspberry Pi, Arduino
  • Printers en scanners
  • enzoverder
Wat hebben wij nodig

Per toestel hebben wij het MAC of “Media Access Control” adres nodig. Dit adres kan er als volgt uitzien: xx:xx:xx:xx:xx:xx. De X staat voor een hexadecimaal getal (0-9 en a-f). Dit is eigen aan dit toestel en verandert in tegenstelling tot een IP adres niet.

Gelieve de handleiding van het toestel te raadplegen over hoe en waar u dit adres terug kan vinden.

Wat doen wij hiermee

Het mac adres voegen wij achterliggend toe in het systeem op de site waar u woont. Vanaf dan kan u het toestel zonder problemen verbinden met de kabel* of via Wifibri public.*

Dit alles kun je gerust doormailen naar helpdesk@ wifibri.be, vermeld zeker het mac adres, type toestel en kot adres. wij controleren dan of het mac adres overeenkomt met de gegeven informatie en als alles in orde is voegen wij het toe.

* Pas op: Het MAC adres verschilt voor wifi en kabel indien je beiden wenst te gebruiken, dien je ook beiden door te sturen.


Indien er verder nog vragen zijn, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.